Tillbehör för Löpningen

Tillbehör för Löpningen

När man väl har kommit igång med löpningen och har fått rutin på sin träning börjar man ofta att fundera på om det finns något som kan göra träning enklare eller bättre? Förutom bra löparskor så finns det många smarta tillbehör att införskaffa för att förenkla, motivera eller maximera träning och löpning.

 

Träningsgadgets

Det finns appar som håller kolla på hur långt du har sprungit och kan logga detta på nätet för att du ska kunna se en massa data om din löprunda. En av dom kändaste och mest erkända apparna är Runkeeper med ca 45 miljoner användare med Runkeeper kan du dela med dig av dina data och din löpträning till löparkompisarna. Appen fungerar även med Apple Watch och med den nya Apple Watch Series 2 som har inbyggd gps behöver du inte ta med dig telefonen. Det finns även en modell av nya modellen som heter Apple Watch Nike + som Apple och Nike har utvecklat tillsammans specifikt för löpare. Modellen kommer med egna inbyggda appar för att logga löpningen och speciella Apple Watch 2 armband som har lufthål och är tillverkade i silikonmaterial.

runkeeper apple watch

En app för din smartphone som håller koll på kosten och där du kan räkna kalorier är Lifesum. Den ger dig även tips på hur du kan gå ner i vikt på bästa sätt.

 

Skönare löpning

Om du har problem eller känningar i någon led eller muskel som inte känns som den ska kan du köpa ett skydd eller stöd som minskar belastningen och stödjer leder och muskler.

Läs även...  Kosttillskott för löparen

När du provar träningskläder för löpningen är det bra om du redan i affären hoppar runt och göra rörelser för att se att inga sömmar skaver eller att tröjan inte vandrar upp över magen av rörelserna.

Det finns även nya kompressionskläder som pressar på utvalda muskler för att motverka kramper och obehag.

 

Tillbehör för löpningen

Att inte bli uttorkad under löpningen är ett måste för att inte få kramper i muskler. Att springa med vattenflaska i handen är inte någon bra lösning och det är svårt att hitta vattenkranar längs vägen. En lösning på detta problem är att köpa ett midjebälte med små vattenflaskor. Det är ett bekvämt sätt att ta med sig vatten på löprundan och du kan även hålla reda på att du får i dig rätt mängd vätska under passet genom att hålla kolla på hur långt du har sprungit och dricka en flaska efter rätt antal kilometer.

vattenbälte

Ett bra hjälpmedel för att enkelt kunna ta med sig telefonen på löpningen är att köpa ett sportarmband som man stoppar telefonen i. Dom finns i olika storlekar för att passa alla olika modeller oavsett om du har en iPhone 7 med skal eller en Huawei Honor 8 med skärmskydd. Telefonen sitter säker på armen och du kan enkelt byta låt på musiken. Man skall köpa ett armband i neopren som inte drar åt sig svett.

mobilarmband