Kosttillskott för en aktiv vinter

Kosttillskott för en aktiv vinter

Hösten är här och med kommer även kylan och mörkret. Många upplever att energin dalar under vinterhalvåret, vilket också medför att träning och aktiviteter lätt uteblir. För att orka hålla i gång kan man prova olika kosttillskott som kan hjälpa till att hålla kroppen och knoppen pigg och alert även när det är som mörkast.

Kosttillskott för ökad energi

Träning har många fördelar – inte minst att det kan bidra till en ökad energi genom att hormoner och endorfiner friges i kroppen. När höst, – och vintermörkret tränger sig på är det dock lätt hänt att hamna i en nedåtgående spiral. Plötsligt slår tröttheten till och träningen uteblir, och så fortsätter det tills vårsolen tittar fram och gör oss pigga igen.

Att ta olika typer av kosttillskott under höst och vinter kan vara gynnsamt för att orka hålla i gång. D-vitamin är till exempel något som många har brist på, just till följd av det mörka vinterhalvåret, så det kan man med fördel komplettera med om man inte får i sig tillräckligt via kosten. Även B-vitamin hjälper kroppens energiproduktion och kan vara värt att prova om man känner sig trött och orkeslös.

Det kan också vara en idé att boosta immunförsvaret för att slippa sjukdomar, som annars kan sätta käppar i hjulet när det kommer till träning. C-vitamin är en klassiker men även omgega-3 och järn behövs i rätt mängder för att man ska hålla sig frisk.

Det finns många bra tester av kosttillskott att läsa på nätet, för att enklare hitta rätt – där man både kan läsa om vad olika kosttillskott är bra för, samt hur till exempel innehållet kan skilja sig mellan olika tillverkare.