Löpträning på semestern – Tre tips

Löpträning på semestern – Tre tips

Den bästa träningen är den som blir av – något som kan vara värt att ha med sig inför semestern. Kanske känns det lockande att lämna löparskorna hemma men det finns flera bra anledningar att inte göra det. Däremot kan det vara bra att sänka kraven lite och fokusera på att ha roligt i stället för att prestera. Nedan hittar du fler tips för att lyckas med löpträningen på semestern – var du än är.

Sänk kraven

Semester är en tid för vila och återhämtning och hur hälsosamt det än må vara med träning så kan dom flesta unna sig att sänka träningskraven något under en eller par veckor. Träna kort och intensivt i stället för hårt och länge och fundera på om det går att förenkla upplägget på något sätt. Det viktiga är inte hur det blir gjort – utan att det blir gjort, för att slippa den där motiga känslan kring att komma i gång igen när semestern är över. Fokusera på att ha roligt, snarare än att prestera, så kommer träningspassen knappt att märkas.

Se till att packa med det som behövs

Med rätt utrustning finns inga ursäkter, så se till att packa med allt som behövs för att hålla i gång löpningen under semestern. Löparskor och träningskläder är givet men fundera även över vilka förutsättningar som finns där semestern ska spenderas.

Är det en campingsemester som står för dörren kan det till exempel vara bra att packa med en powerbank för laddning av hörlurar, sportklocka och andra elektroniska ting. En portabel dusch, som enkelt kan hängas upp i närmsta träd, kan också göra nytta på platser där det inte finns tillgång till dusch eller bad på annat vis.

Läs även...  Att tänka på när du cyklar på vintern

Få löpträningen gjord på morgonen

Det finns två anledningar till att ge sig ut på löprundan direkt på morgonen. Den ena är förstås att det inte hunnit bli allt för varmt, vilket förstås underlättar. Det andra är att då är det gjort – se till att riva av plåstret direkt, speciellt dom dagar det känns motigt. En snabb runda direkt på morgonen – sedan kan du njuta av dagen med gott samvete.