Frejjas minilopp

Frejjas minilopp

Frejjas minilopp är cykeltävlingen för barn som älskar att cykla och gärna gör det i naturen. Det startades av Frejja som en rolig händelse i bygden men har sedan vuxit till att bli ett självklart inslag där många av ortens barn är med och cyklar. Senaste året var det 147 barn med som tog sig runt på den utmanande och äventyrliga moutainbikebanan.

Vinst:

Alla som är med och tävlar vinner. För alla är vinnare som vågar ta oss runt denna utmanande bana. Vinsten är ett foto på deltagaren som tas någonstans under loppet. Ett par fotografer kommer vara utstationerade och ca en timme efter att loppet är slutfört kommer priserna att delas ut. Genom sponsorer kommer de tio främsta åkarna få ett presentkort som gör att de kan beställa en större bild i efterhand.

Anmälan:

Anmälan sker via mail eller på Frejja Minilopps hemsida. Detta ska ske innan 10 mars men blir det återbud finns möjlighet att vara med i loppet genom att anmäla sig på plats upp till 60 minuter före start.

Priset är 100 kr och detta sätts in till föreningens konto i förväg alternativt betalas kontant på plats. Det som då ingår är startavgift, nummerlapp, fika efteråt och vinstbilder.

För er som vill sova över på orten finns vandrarhemmet ca 5 km från banan. Det finns ett flertal campingar inom en radie av 60 km.

Att tänka på:

Det är sällan det kommer över 200 personer till denna bana samtidigt så parkeringsplatserna brukar ta slut extremt fort. Försök att samåka och det är även möjligt att ta kollektivtrafiken till Utskede (nr 7) och sedan bli hämtad av minibuss. Skjuts kommer att anordnas i samband med alla bussanslutningar så kommer du med buss kommer du bli upphämtad vid hållplatsen.

Läs även...  Löpträning på semestern – Tre tips

Det finns gott om grillplatser och försäljning sker även av korv, hamburgare och dryck.